miercuri, 8 februarie 2012

Licoarea faraonilor - AnTica

Se spune ca e o bautura faraonilor, ca era administrata lucratorilor atunci cand acestia nu mai avea randamentul dorit si ca numele ii vine de la An - usturoi si Tica - lamaie.

Asa o fi, pentru ca e racoritoare, energizanta si buuuuuna si, indubitabil, contine usturoi si lamaie! Recunosc ca, in ciuda istoriei tesute in jurul acesteie bauturi, eu am preparat-o pentru ca m-au atras ingredientele, in care am mare incredere(pentru ca niciodata nu au tradat efectele benefice cu care s-au facut de poveste). M-am gandit ca ar fi interesant sa le alatur, urmand firul legendelor mistice, de data asta. Si licoarea a avut succes! Fiul meu(un adolescent de 15 ani) a acceptat-o cu incantare: "Hmmm, chiar e buna la gust" si a solicitat-o din nou, din propie initiativa, dupa o pauza de o saptamana.


Cele necesare:
-4 lamai mai mari, bine coapte si cu coaja mai subtire,
-3 capatani de usturoi,
-2l de apa(de izvor, sau apa fiarta si racita...ca ultima optiune)
-un borcan de sticla de 3l(eu am folosit o oala de lut).
-1m tifon(eu am folosit un stergar nou de bucatarie)


Mod de faurire:
In primul rand, incarcati-va cu bunadispozitie - incepeti sa pregatiti o licoare magica!

Apoi, cu zambetul pe buze, trecem la partea mai tehnica.
-Spalam lamaile, le stergem si le stoarcem pe indelete.
-Pulpa si coaja ramase se dau prin masina de tocat cu mare dichis.
-Curatam usturoiul si il zdrobim cu mare drag(ca la mujdei).
-Toate cele de mai sus le punem in borcanul de sticla si adaugam apa curata de izvor.
-Omogenizam bine compozitia cu zambetul pe buze.
-Se leaga borcanul la gura cu un tifon pus in doua si se tine in frigider 72 de ore.
Nu trebuie sa va faceti probleme pentru mirosul de usturoi - lamaia il va face sa dispara.
Dupa cele 3 zile(72 de ore), strecuram continutul(se pot utiliza 4 straturi de tifon) si se pune in sticle etanse. Nu folositi pet-uri, ci recipiente de sticla cu un capac etans.

Cum o savuram:
Se administreaza timp de 7 zile, de cate 3-4 ori pe zi(sau ori de cate ori simtiti deschiderea), cu 30 de minute inainte de masa, 50 ml(cca 2 linguri mari).
Urmeaza o pauza de o saptamana si se reia procedura.

Puteti urma "cura" timp de 5 luni, apoi faceti o pauza de doua luni.

Beneficii:
Pe langa faptul ca este racoritoare si energizanta, acest preparat previne raceala, este tonic(si efectele vor fi vizibile mai ales primavara). Este un panaceu universal, fiind capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si afectiunile de vezica biliara).
Curata rinichii, dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor postoperatorii.

Daca se face masaj cu acest decoct la radacina parului si se pun comprese, dispar senzatiile de mincarime si matreata.
In cazul mirosului neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si constipatiile.
De asemenea, este un remediu in scorbut si in tuberculoze si, deloc de neglijat:

este o bautura magica, plina de savoare!
 





2 comentarii:

  1. super articol. am mai baut asemenea preparat, poate mai concentrat si recomand tuturor care n-au probleme cu ficatul (sau bila).

    iar pentru cei cu probleme de bila exista un remediu care mi-a folosit de mai multe ori:

    o ceasca de cafea lunga si bine diluata cu apa + o jumatate de lamaie stoarsa (fara altceva, nici zahar, nici lapte condensat nimic)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)
      Iti multumesc pentru ocazia de a descoperi http://faraganduri.wordpress.com
      Minunat filmuletul despre realizarea sinelui...

      Ștergere